söndag 22 december 2019

Köp boken om Kungen af Tomelilla!

KENNY REKOMMENDERAR EN BOK FÖR ALLA FOTBOLLSÄLSKARE

Helsingborgs Idrottsmuseum har korats till Sveriges bästa. Och här brukar jag tillbringa åtskilliga timmar varje år.

Det har gått så långt att Elsa-Lill kallar museet för ett gubbdagis. Och det är kanske inte helt fel.
Här träffas ett antal idorottshistoriskt intresserade herrar varje vardag. Men självfallet vill vi att kvinnor även söker sig hit.

En av våra främsta uppgifter är att ge ut idrottshistoriska böcker. Och den sista i raden är ”Agent 001” som handlar om den internationellt kände fotbollspromotorn Börje Lantz från Tomelilla.

Redaktörerna bakom verket är en av Helsingborgs största fotbollsprofiler, Hasse Sjöström, tevereportern Ken Olofsson samt Idrottsmuseets stöttepelare Lars-Olle Andersson, Christer Lind och Lars-Göran Skoog.

Börje Lantz var en av de mest kända i världen genom fotbollen. Dock utan att vara spelare.

Jag har läst boken under hösten och blivit oerhört road av Börje Lantz rika liv bland världsstjärnor som Pelé och svenska storspelare som Mats Magnusson samt flera andra.

Jag hade den stora äran att få intervjua profilen Lantz flera gånger under mina år som sportjournalist och jag rekommenderar verkligen boken. Den säljs på Idrottsmuseet i Idrottens hus i Helsingborg, liksom många andra bra idrottsböcker.
Men ni får ge er till tåls. Museet håller stängt fram till den 7 januari. Sen är det öppet alla vardagar mellan klockan 9 och 15. Passa då även på att se museets rikliga samlingar.

Jo, förresten... priset för boken är 250 kronor. En låg summa för underhållande läsning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar